1 mei:Luister naar de Nederlandstalige Top200!

Op 1 mei leggen de vogels niet alleen een ei maar bij PROS is het ook een jaarlijks wederkerende traditie om op die dag de Nederlandstalige Top 200 uit te zenden.Dag van de arbeid dus maar dus niet bij PROS.Tenminste toch voor zij die van dienst zijn om de live programma’s die dag te verzorgen onder de beste condities én hopelijk met lenteweer! Van zodra de programmatie die dag bekend is leest u dat zeker op deze pagina.

En voor één keertje werd die Top 200 in feite samengesteld door de luisteraars zelf, zij het dan zeker onbewust.Er werd moedwillig geen pagina op de website geplaatst waar de luisteraar zijn 3 favorieten moest (of mocht op) aanduiden (of zoals ook in het verleden door te bellen,opsturen of binnen te brengen).

Neen dus…maar stiekem werden alle Nederlandstalige plaatjes die aangevraagd werden op de zender sedert 1 januari j.l.netjes genoteerd door DJ’s en telefonisten en dit gaat zo nog door tot a.s.zaterdag 27 april.Honderden…tja wel een paar duizend papiertjes werden intussen ingevuld…en hiervan wordt dan de Top 200 gedraaid.Vast staat dat deze er heel anders zal uitzien als de voorgaande jaren.

Wordt het ‘Will Tura’ of ‘André Hazes ‘ of eentje van Paul Severs of Willy Sommers of…?
Het resultaat hoort u dus op woensdag 1 mei vanaf 6 uur tot 19 uur.Er zijn ook terug zoals vanouds prijzen te verdienen voor de luisteraars.

Het prijzenpakket van vorig jaar!

Bovendien is het ook de start van de ‘Lenteradio’ want de Prossers zitten alweer op de evenementenfrequentie FM 97.7 vanuit Heldergem.

Luisteren via internet of via de FM radio is dus een must die dag!

Dinsdag 1 mei 2018 tijdens de finale!

En dan…tenslotte nog eentje uit ons archief van 1 mei 2010.We zaten toen nog in Denderhoutem (Anderenbroek).

Patrick Van Bever (nonkel ook genaamd) in volle glorie én zeer aandachtzaam…