Klas 5C van KCD Denderleeuw maken uurtje internationale radio!

Het 5e leerjaar (in dit geval 5C van KCD Denderleeuw) o.l.v. meester Luc gaan een uurtje echt radiomaken op PROS.En naar we vernamen wordt het zelfs wat internationale radio op donderdag 9 mei tussen 10 en 11 uur.Collega John Alt stond met plezier zijn programma die dag af om jong radiotalent de kans te geven om eens zelf radio te maken.
Op dat moment zitten we bij PROS niet alleen via livestream én videostream (zodanig dat de ouders kunnen meevolgen of familieleden overal ter wereld) maar ook op de evenementenfrequentie 97.7FM in de streek.

Is toch niet zo alledaags hé.Jonge gastjes die eens zelf gaan radiomaken én er wat willen van maken!Overigens is het niet de eerste keer dat leerlingen uit de lagere school komen radio maken bij PROS !

Men is nu al volop aan het voorbereiden ook in de klas.Alles staat in het teken van Moederdag.Het programma gaat dus door ‘live’ op donderdagmorgen 9 mei tussen 10 en 11 uur.De kinderen zijn er trouwens al om 9 u om rustig kennis te maken met een radiostudio.Niet zo alledaags…om 10/11 jarigen op ‘den antenne’ te zetten.Maar ze zijn dus nu al in volle speed…ze willen er wat van maken.Op PROS hoor je binnenkort zelfs een ‘promospotje’ waarin ze zich zelf voorstellen.Opgenomen in de klas…

Zelfs de meester zal je niet kunnen horen (in principe) ! 
Er gaan ook groetjes uiteraard naar het buitenland en de muziek kiezen ze zelf.
Ze gaan ook rechtstreeks bellen naar Gers Pardoel in Nederland…https://nl.wikipedia.org/wiki/Gers_Pardoel dus zelfs een interview zit verweven in het programma.Ze hebben overigens ondertussen voor hem zelfs een eigen gedicht gemaakt.En wat meer is…ze gaan ook zingen in de studio met een accordeonist!!!
Bovendien…gaat er een héél klein stukje door in de Franse taal, vergeet niet dat dit de 2e landstaal is dat de kinderen van het 5e leerjaar aangeleerd worden.Beetje spectaculair als je het mij vraagt!
Blijkbaar zitten er nog verassingen in verweven waar ik zelf (voorlopig) niks van weet…

Luisteren is dus de boodschap !

Lees ook op RadioVisie: ‘Kids’ nemen de macht over bij PROS’

Hier zie je de video hoe de klas 5C van KCD Denderleeuw de promo spot opnamen en dus hebben ingesproken als echte radiomakers!

1 thought on “Klas 5C van KCD Denderleeuw maken uurtje internationale radio!”

Leave a Comment