3e Kleuterklas Afdeling Ekent (St Gorik) op bezoek

U leest het (alweer) goed!

Naar aanleiding van hun week van de media!Jong geleerd is…

Inderdaad, bij PROS zijn we al meer gewoon maar een 3é kleuterklas op bezoek? Enig in de Denderstreek vrees ik…en nog veel verder!Wie doet ons (nog) na?

Op dinsdagmorgen tussen 9u30 en 11 uur mochten we een kleuterschool verwelkomen.Ik heb het dan over St Gorik Haaltert afdeling ‘Ekent’.3e kleuterklas dus 5  (max) 6 jarigen.Niet minder dan 20 aanstaande radiomakers (opvolging PROS verzekerd) kwamen ons gezelschap houden samen met een paar juffen (en vrijwilligers).Wie gedacht had dat het ging een stille bedoening worden had het wel degelijk mis!De videostream kon met moeite volgen want ouders (al of niet op hun werk) en grootouders zaten naar de videostream te kijken om te zien wat er zo allemaal kon voorvallen.En dat viel verdorie best nog mee ook!Nu stil bleef het niet natuurlijkj.Er werd gezongen en gedanst op de tonen van K2, Kabouter PLOP eva. Ik ben zelf na 40 jaar radio al veel gewoon maar dit? Nu 5e en 6e leerjaar zijn we al gewoon…

De kindjes werden uiteraard goed opgevangen met een drankje en een hapje.Er werd gedanst in de studio tot zelfs onder de studiotafel (en in het Praathuis.En wie dacht dat ze microschuw waren is er aan voor de moeite!Mijn stoel was zelfs bezet, koptelefoon in beslag genomen…Enfin het werd echt een leuke bedoening, en ik geef toe dat het voor herhaling wel eens vatbaar is.Niks was voorbereid…toffe juf en begeleiders!Geen schoolreis maar een radioreis in dit geval.

Binnenkort zie je op onze website (www.radiopros.be bij foto’s 2020) een paar indrukwekkende foto’s.En eerlijk gezegd na de uitzending moest ik even buiten gaan in stilte uitblazen…Ik bewonder overigens die kleuterleidsters die dagelijks zo’n bende moeten in toom houden.

Voor de luisteraars zal het even wennen geweest zijn natuurlijk maar het bestuur hoopt dat men daar wel rekening mee gehouden heeft en begrip hebben betoond.Echt iets voor PROS, echte lokale radio al zitten we maar via video-en livestream.

Feit is dat de kleuters zich echt geamuzeerd hebben, het doel dus van het gebeuren!

En oh ja…bijna nog vergeten.De kleutertjes waren vol lof met de juf die er bij was die vrijdag met pensioen gaat (zie hieronder foto van haar in rode jurk aan de micro)…maar zoals ze vertelde gaat ze regelmatig nog eens naar school…dat zal wel een schoolvirus zijn zekers?

GENIET ERVAN !

Lees ook in dagblad Het Laatste Nieuws de reportage.

‘Kleuters Ekent-basisschool bezoeken studio radio PROS’

Meteen HIER !!

Lees ook op Pers Regio Dender het verslag.

‘Leerlingen 3de kleuterklas Ekent-basisschool bij radio PROS…’

Meteen HIER !!

Belijk ook het verslag op RadioVisie:

Blad 416: Jingles, kort & young kids in the studio (audio)

Meteen HIER !!