Anne Gies (VRT) ‘WAS’ te gast in ‘Live Radio’

Anne gaat op de koffie bij PROS

Aanstaande zondag, 20 oktober is niemand minder dan Anne Gies (foto) te gast bij PROS tussen 16:00 en 18:00 uur in het programma ‘Live Radio’ een programma van Pieter Van Banden.

U pijnigt (heel waarschijnlijk) uw geheugen want haar naam laat slechts heel in de verte een belletje rinkelen? Toch hebt u haar zéker gehoord en kent u haar stem! Anne was immers jarenlang dé stem van TV 1, Radio Donna en RVi, de wereldomroep. Bovendien las ze heel wat tv-documentaires in. Momenteel werkt ze als stemcoach bij diezelfde publieke omroep.

Of, u hebt één van haar boeken gelezen, want op haar visitekaartje staat ook ‘auteur’. Vorige week was Anne trouwens nog te gast bij Michel Follet op EclipsTV.

Maar vergis u niet,er zal wél gepraat worden over haar radioverleden maar…ze geeft ook lezingen.En wél zal ze het ongetwijfeld ook hebben over Miep Gies, de redster van het dagboek van Anne-Frank en de steun en toeverlaat van de onderduikers…

En je mag er zeker van zijn, tussendoor héél wat muziek, zelfs van haar haar favoriete zanger…wie? Wel luister dus…uiteraard kiest ze ook de muziek tussendoor.Ze selecteerde wel 28 plaatjes!

Grote eer van PROS om Anne te gast te hebben!

Luisteren is dus de boodschap!

(RadioVisie)

Hoe het afliep?

Ongelooflijk maar waar.Buiten mijn verwachtingen om verliep het programma gewoonweg fantastisch! Tijd te kort…Een heel grote eer van PROS om ‘Une grande dame’ (ik vergeleek Anne zelfs met Lutgart Simoens (Ooit in Nederland De Engel van Vlaanderen genoemd).En blijkbaar was ik niet alleen…naar reacties van luisteraars die ik achteraf kreeg toegestuurd.

Vergeet ook niet dat Anne speciaal uit Nieuwpoort naar het plattelands Heldergem kwam!

Het ging er gezellig aan toe, zelfs al was er niks voorbereid.En geloof het of niet maar ze had ook heel even (tijdsgebrek hé) over het ‘Soldatenhalfuurtje’ vroeger op de BRT (later BRTN-VRT).Toen werd dat programma ook uitgezonden op AM (Middengolf), FM en uiteraard via RVi( korte golf).

Een paar foto’s…

Niet onbelangrijk maar zeer goed om weten is dat je Anne kan contacteren voor lezingen over RVi (Radio Vlaanderen Internationaal, zeg maar de vroegere Wereldomroep van de VRT) én over Miep Gies ,de redster van het dagboek van Anne Frank. Anne contacteren  kan via annegies@hotmail.com

Anne had het ook héél even over Bob Geens (RVi) die ze enorm bewonderde blijkbaar!

Enfin, alle gekozen 28 plaatjes konden er niet in.Volgend jaar komt ze als gast naar Sandeshoved in Nieuwpoort heeft ze al beloofd als we daar terug live zitten voor de ‘Ontbijtradio’ op zondagmorgen..

Anne bedankt om langs te komen !!!

Het programma herbeluisteren kan je meteen HIER (met dank aan Gert Hendriks uit Nederland die voor de captatie zorgde)

We waren niet alleen te horen maar ook te zien via de videostream!