Collega John Alt overleden …

Jawel U leest het goed.Onze radiocollega én echte Prosser John Alt (Johnny De Cooman) overleed deze morgen in het Onze Lieve Vrouw ziekenhuis in Aalst.

John werd geboren op 10 april 1947 en werd dus onlangs 73.Veel te jong van ons heengegaan dus…

Eind februari werd hij via spoed opgenomen in het OLV Aalst door een vrij zware aandoening (herseninfarct).Even later ging ik hem daar opzoeken en het ging blijkbaar goed naar omstandigheden.Hij had de volle hoop om er ‘door’ te komen.Er werd meteen ook een plaatsje gereserveerd in ‘De Bijtjes'(St-Pieters-Leeuw).

De allerlaatste foto die ik van John nam in het OLV ziekenhuis te Aalst op 3 maart 2020.Hij wuifde naar alle collega’s van PROS !

Enige tijd geleden werd hij overgebracht naar het OLV in Ninove waar hij na een paar dagen terug ‘samen met de hele verdieping patienten’ overgebracht werd alweer naar het OLV in Aalst omdat het Corona virus had toegeslagen.Dat laatste werd hem dus fataal…ondanks dat hij een echte vechter was. 

John was een echte radiomaker in hart en ziel.Hij begon zijn carière begin februari 2001 met ‘Radio Kristal’ zijn eigen radiostation als piraat op (zijn) zolder thuis in Erembodegem eind 1979 al.Vervolgens  ging hij naar radio Atlantis en nadien bij vrije Radio Ninove.Nadien ook naar nog een tweetal radio’s (de namen ontsnappen mij nu) ook eentje in Erembodegem vanwaar hij afkomstig was.Dus dichter bij huis. 

Eind 2002 kwam hij bij Radio PROS ,toen nog op ‘den Anderenbroeck’ waar hij diverse programma’s presenteerde waaronder ‘Platenpoets’.Hij kreeg daar meteen ook  een goeie vriend, wijlen Walter Matthys.John werd ook even later bestuurslid en zette zich volledig in.Zijn voorkeur was altijd de Vlaamse artiesten en zelfs de aankomende talenten.

In de (oude) studio op den Anderenbroek in Denderhoutem waar hij al eens gehuldigd werd voor bewezen radiodiensten !

40 jaar radiomaken, door weinigen na te doen.Bovendien ging hij vrij regelmatig optredens bijwonen en zelfs vele kilometers maken had hij er voor over.Zijn vrouwtje Jenny volgde hem altijd…onafgescheiden dus.John had vele contacten en werd vriend aan huis bij diverse grote en kleinere Vlaamse artiesten.Hij bezat een enorme collectie Vlaamse muziek.Velen onder ons vroegen zich dikwijls af waar hij die allemaal haalde.

John en zijn lief vrouwtje Jenny vorig jaar tijdens een opendeurdag op de parking bij PROS.

De laatste tijd was hij moeilijk te been maar…de radiomicrobe bleef.Zijn laatste programma vele jaren lang op PROS was ‘Meezingers op de werkvloer’ van maandag tot donderdag tussen 9 en 11.Hij was door de collega’s enorm geliefd én ook had hij vele radiofans!

Hij was een vrij stille collega, een man van weinig woorden maar hij bleef altijd zeer bescheiden.

John, alle collega’s waardeerden u enorm en we zullen u zeer zeker missen.Het gaat je goed hierboven…je blijft in ons hart.En vrouwtje Jenny als je dit leest véél sterkte en onthou zeer zeker de mooie momenten met hem.Die zijn er voor eeuwig

John, je was de oudste Prosser…en je werd mijn beste vriend, ik ging u regelmatig opzoeken tijdens uw programma voor een babbeltje…nu moet ik dan maar noodgedwongen uw fakkel overnemen…ik doe mijn best…

Namens Pieter Van Banden & alle radiocollega’s.

Een rouwkaartje kan je altijd sturen met de post naar Radio PROS t.a.v. wijlen John Alt Leistraat 5 te 9540 Heldergem.Wij maken het over aan zijn vrouwtje Jenny!

Johnneken wordt a.s.woensdag 29 april in intieme kring begraven in Erembodegem.Voor wie online wil condoleren ‘Begrafenissen Verbeiren Erembodegem

De Prossers zorgden voor een mooi bloemstukje op het graf van John

Lees ook in Het Laatste Nieuws van 24-4-2020:

Coronavirus wordt PROS-medewerker John Alt fataal: Veertig jaar lang radiomaker in hart en ziel

Lees ook op Persregio Dender van 24 april 2020

‘Lokale radio PROS verliest een monument’

Lees ook op RadioVisie van 24 april 2020:

Pros verliest John Alt aan Corona