Daar komt 5C weer aan…van KCD !

5C van KCD maakt opnieuw radio bij PROS !

Tijdens één van de repetities in de klas !

Bovenaan de ganse  ploeg van ‘Radio Doenkers’ (schooljaar 2021-2022) van dienst op 4 mei a.s. op de speelkoer van de school.

‘Radio Doenkers’

Op woensdag 4 mei zal het vijfde leerjaar C van het KCD (Katholieke Centrumschool Denderleeuw) te horen zijn via de fm-band in de Denderstreek (evenementenfrequentie 97.7 FM) en natuurlijk ook via onze live-stream en videostream ( internet-radio). Ook te bekijken en te horen over de hele wereld dus tussen 9 en 11 uur. Overigens ook te beluisteren via Proximus TV (wel radio afstellen) én kijken en luisteren gaat natuurlijk ook met een smart-TV). Het programma dat de klas zal presenteren gaat volledig ‘live’ en past perfect voor leerlingen van het 5e leerjaar. We kunnen u verzekeren dat de afgelopen weken al druk voorbereid is in de klas. De spanning hangt er nu al in bij de 11-12 jarigen, een hele prestatie.

Het gaat om een tweede initiatief van radio Pros (en mezelf dus) en Luc Simon van KCD (Denderleeuw) die eerder met leerlingen van Denderleeuw al live-radio maakten in 2019 in de Leistraat te Heldergem. 

Ze maakten toen zelf muziek, interviewden Gers Pardoel en schepen van Onderwijs Jan de Nul (die ook op 4 mei van de partij zal zijn!) en namen een uur lang de radio over met presentatiewerk, een telefoonquiz en verrassingen voor Moederdag. Op 4 mei proberen ze het opnieuw, succes gegarandeerd.

Er werden luisterrecords gebroken, er volgden reacties van familieleden uit de hele wereld en de klas bereikte zelf heel wat luister –en spreekdoelen. Dit allemaal met de bedoeling om de leerlingen wat meer mediawijs te maken, de (lokale) radio wat meer te verankeren in het dagelijkse leven en de kinderen een spreekplatform te geven voor hun dagelijkse verzuchtingen.

De muziek was gekleurder dan gewoonlijk, de oudere hits maakten plaats voor jongerenliedjes die normaal via andere kanalen te horen zijn. Het hele project zorgde ook voor meer integratie van de autochtone bevolking, die meteen een nieuwe mogelijkheid kregen om via de Nederlandstalige radio kennis te maken met lokale initiatieven en gewoonten.

Een win-win situatie voor iedereen en meteen ook de afspraak om het jaarlijks te laten terugkomen, maar zoals u weet heeft corona daar een tijdelijk stokje tussen gestoken.
Luister dus nu woensdag 4 mei naar een nieuwe uitzending van ‘Radio Doenkers’ van 5C in samenwerking tussen radio Pros en KCD Denderleeuw. Wie er allemaal komt? Er mag nog iets van verrassing inzitten…

Zeker luisteren (en kijken) dus. Mogelijkheden genoeg via www.radiopros.be én via 97.7 FM in het ontvangstgebied.

Beluister ook eens de ‘radio promo’ die de leerlingen al opnamen in de klas én al uitgezonden wordt in de radio PROS Info rubriek.

Uitzonderlijk dus geen ‘Meezingers op de werkvloer’ op deze woensdagmorgen…maar wél een goed uurtje ‘Radio Doenkers’ van 5C !

Voor alle duidelijkheid de foto’s onderaan zijn van 5C uit 2019.

Lees ook het artikel in dagblad ‘Het Laatste Nieuws’ online van 2-5-2022 (in geschreven pers 3-5-2022): Denderleeuwse leerlingen maken woensdag radio bij PROS | Haaltert | hln.be

Lees ook het artikel in ‘Pers Regio Dender van 20-4-2022 online:Leerlingen lagere school KDC Denderleeuw maken radio… | Persregiodender.be

Zie (lees) ook (uit 2019)

Klas 5C van KCD Denderleeuw maken uurtje internationale radio!

En dan…was er de rechtstreekse uitzending !

5C van KCD (Denderleeuw) maakten dik uurtje radio op 4 mei 2022!

 
Na 3 jaar (Corona was een spelbreker) namen 20 leerlingen van het 5e studiejaar de teugels bij radio PROS nog maar eens in handen. Niet zo makkelijk voor 11-jarigen…maar, ze hebben het meer dan voortreffelijk gedaan. Opvolging verzekerd op de radio, dat is een feit. Voor één keertje werden de ‘Meezingers’ van de kaart geveegd tussen 9u45 en iets over elven. Iedereen was tijdig op post, ook eerste schepen (en schepen van onderwijs) Jan De Nul want hij had het gemeentehuis van Denderleeuw even verwisseld voor de radiostudio van PROS. Enorm velen hebben geluisterd via livestream en gekeken via videostream. Maar er was zelfs de 97.7 FM waar ze in het ontvangstgebied hun programma konden op presenteren na vele uurtje repetitie in de klas. En het mag gezegd zijn, ook in het KCD waren de klassen aan het luisteren (en kijken) op groot scherm. Voor één keertje dus wat ontspanning in de klas…
En dan was er ook nog de ‘verrassing’ van de dag. Het rechtstreekse telefoongesprek met (de echte) Mega Mindy en (de echte) Mathias vergels, wat vlekkeloos verliep !!!
Overigens zaterdag a.s. zijn de leerlingen in de school alweer van dienst want er is hun jaarlijkse schoolfeest waar ook u van harte op uitgenodigd bent. Daar gaan ze ook optreden natuurlijk…
Collega Stef had bovendien gezorgd voor een hapje en een drankje…’nen chocomelk & een suikerwafel’ (waarvoor dank namens de leerlingen)…’t was eens wat anders…De begeleiders moesten het stellen met een koffie ! Dikke proficiat in ieder geval aan meester Luc én de ganse klas!!!
Hieronder een paar foto’s dat ik nam tijdens de rechtstreekse uitzending. Meer foto’s vindt u via de link ‘foto’s’ op deze website of via de Facebookpagina van radio PROS.
 
Lees ook de artikels op ‘RadioVisie’ van 5-5-2022, dagblad ‘Het Laatste Nieuws’ én Pers Regio Dender: (even op de link muisklikken)
 
 

Leerlingen KCD maken zelf uurtje radio in PROS-studio

Leerlingen KCD maken zelf uurtje radio in PROS-studio | Haaltert | hln.be

Klas 5C van KCD Denderleeuw maakten uurtje radio bij PROS…

Klas 5C van KCD Denderleeuw maakten uurtje radio bij PROS… | Persregiodender.be

 
 
Bij aankomst in Heldergem nog even een liedje inoefenen met accordeonist Jan Rigo  (oud leraar KCD)!
Het filmpje (video) en de onderstaande foto’s werden opgenomen door eerste schepen van Denderleeuw Jan De Nul. Klik hieronder op de URL of op de foto via YouTube ! !