Jo Van Gils

Dj
jovangils@radiopros.be

Dinsdag 14h00 – 16h00 Siesta
 
Donderdag 11h00 – 14h00 Namiddagradio
 
Ik weet noch hoe het in de jaren 80 begon met luisteren naar de 2 zeezenders en later radio Saturnus vanuit hekelgem. Maar het was pas 1985 dat ik begon te spelen op radio Katanga. Ik deed daar 6 uur per week als jong gastje van 15 jaar. Daarna verhuisde ik naar Radio Vrij Aalst en maakte er de veranderingen mee van SIS radio en X-tra Fm, waarbij ik vooral m’n X-tra Fm tijd nog herinner. Daar kreeg ik op bepaald moment de kans om naar Laser Fm (de latere Contact) te spelen. Heb ik niet lang gedaan en ben dan overgestapt naar radio AVO waar ik een enorme vrijheid kreeg. Maar na een lange periode kreeg ik zin in iets anders en heb ik een jaar of zo op radio EVA in Lennik gedraaid. EVA was zo goed als compleet stuurloos (geen dj’s meer) Toen ik het achter me liet en iets verder in Halle bij Radio Victoria een mooie tijd mocht beleven. Na een hospitalisatie van mij was er niet echt meer de interesse om daar verder te doen. En zo kwam ik bij radio Apollo in Wetteren terecht. Knappe organisatie was het daar met een moderne Studio. Thorens platenspelers die echt achteruit konden draaien enz. Daarna een tijd niks gedaan tot het weer begon te kriebelen in 2001 en ik bij radio PROS begonnen ben. Na een jaar en half daar gestopt om nooit meer radio te doen, maarreh het bloed blijft stromen en de microbe is er nog steeds … en zie, anno 2016 ben ik weer bij PROS en ditmaal voor goed !

PS : in de jaren 80 was ik Jo Van Vlaanderen, vanaf 1990 Jo Van Gils