Klas 5C van KCD Denderleeuw maken uurtje internationale radio!

Het 5e leerjaar (in dit geval 5C van KCD Denderleeuw) o.l.v. meester Luc gaan een uurtje echt radiomaken op PROS.En naar we vernamen wordt het zelfs wat internationale radio op donderdag 9 mei tussen 10 en 11 uur.Collega John Alt stond met plezier zijn programma die dag af om jong radiotalent de kans te geven om eens zelf radio te maken.
Op dat moment zitten we bij PROS niet alleen via livestream én videostream (zodanig dat de ouders kunnen meevolgen of familieleden overal ter wereld) maar ook op de evenementenfrequentie 97.7FM in de streek.

Is toch niet zo alledaags hé.Jonge gastjes die eens zelf gaan radiomaken én er wat willen van maken!Overigens is het niet de eerste keer dat leerlingen uit de lagere school komen radio maken bij PROS !

Men is nu al volop aan het voorbereiden ook in de klas.Alles staat in het teken van Moederdag.Het programma gaat dus door ‘live’ op donderdagmorgen 9 mei tussen 10 en 11 uur.De kinderen zijn er trouwens al om 9 u om rustig kennis te maken met een radiostudio.Niet zo alledaags…om 10/11 jarigen op ‘den antenne’ te zetten.Maar ze zijn dus nu al in volle speed…ze willen er wat van maken.Op PROS hoor je binnenkort zelfs een ‘promospotje’ waarin ze zich zelf voorstellen.Opgenomen in de klas…

Er gaan ook groetjes uiteraard naar het buitenland en de muziek kiezen ze zelf.
Ze gaan ook rechtstreeks bellen naar Gers Pardoel in Nederland…https://nl.wikipedia.org/wiki/Gers_Pardoel dus zelfs een interview zit verweven in het programma.Ze hebben overigens ondertussen voor hem zelfs een eigen gedicht gemaakt.En wat meer is…ze gaan ook zingen in de studio met een accordeonist!!!
Bovendien…gaat er een héél klein stukje door in de Franse taal, vergeet niet dat dit de 2e landstaal is dat de kinderen van het 5e leerjaar aangeleerd worden.Beetje spectaculair als je het mij vraagt!
Blijkbaar zitten er nog verassingen in verweven waar ik zelf (voorlopig) niks van weet…

1e schepen Jan De Nul van Denderleeuw (ook schepen van onderwijs) wordt ook effen op de rooster gelegd.De kinderen zitten met een paar vragen…

Luisteren is dus de boodschap !

Lees ook op RadioVisie: ‘Kids’ nemen de macht over bij PROS’

Hier zie je de video hoe de klas 5C van KCD Denderleeuw de promo spot opnamen en dus hebben ingesproken als echte radiomakers!

Exculief !!!

Uit de algemene repetitie in de klas van 5C op dinsdag 7 mei!

De enige echte accordeonist die er ook zal bij zijn! Wiskunde is zijn vak (geweest) maar…aan de knoppen van zijn trekzak is hij nog beter!

Volop aan het zingen !

Een en al aandacht !

En tenslotte…een korte video van de repetitie!

Klik op de onderstaande link !

De allereerste foto’s van de live uitzending !

Pieter Van Banden staat klaar om te starten.Achter hem één van de zelf ontworpen affiches van 5C !

Meer foto’s op de dia montage hieronder of onder de pagina(rubriek) foto’s !

Staf onze telefonist !

Eerste schepen (en schepen van onderwijs) Jan De Nul werd even op de rooster gelegd door de leerlingen.

En Manoe mocht samen met haar klasgenootjes de spits afbijten !

Live (op antenne dus) twee liedjes zingen voor de moeders met begeleiding van Jan de accordeonist (in een vroeger leven wiskundeleraar).

Goed voorbereid is half gewonnen….Is er een nieuwe lichting Prossers in de maak?

Aandachtig kijken en luisteren.Jan De Nul kijkt tevreden toe…Ook Elke Meert (Het Nieuwsblad) en Claudia Van Den Houte (Het Laatste Nieuws) waren ter plaatse.Meester Luc volgt intussen goed het draaiboek!

En de accordeonist volgt mooi zijn partituur!

Lara & Stef kennen de tekst al goed uit het hoofd!

Meester Luc geeft hier duidelijk nog wat instrukties

De fiere nieuwe lichting radiomakers van 5C  met Jan De Nul,eerste schepen van Denderleeuw (én o.a. schepen van onderwijs)

Tijdens de plaatjes door was er tijd genoeg om te dansen op hun gekozen muziekjes!

Het programma helemaal herbeluisteren kan je door HIER op te klikken!

Lees ook het artikel (online) via Het Laatste Nieuws  dank zij Claudia Van Den Haute die er ook bij was!In het gewone dagblad dus vanaf morgen ook!

Klik HIER  om (al) te kijken !

Lees ook in Het Nieuwsblad van vrijdag 10 mei : Vijfdeklassers maken radio: “Cool dat we Gers Pardoel mochten bellen” Met dank aan reporter Elke Meert.

Klik HIER om (al) te kijken !

 

05/2019 Klas 5C Denderleeuw bij radio PROS