Pieter Van Banden

PR communicatie / Dj
pieter@radiopros.be

Het Muziekmuseum op ‘P.R.O.S’ (live & videostream)
Het Muziekmuseum is ‘Muzikaal te beluisteren’ op lokale Radio P.R.O.S. en dit elke zaterdagmiddag tussen 12 en 14 uur.

Semi non-stop worden de plaatjes (dikwijls vinyl) aan elkaar gepraat tijdens een wekelijkse ‘Smakelijke goeiemiddag’ vanuit Heldergem (9450) via ‘Livestream’.U kan uiteraard ook het programma bekijken via de ‘Videostream’ vanuit de digitale studio (klaar om ook later ook in DAB+ uit te zenden).Dit kan op allerlei manieren, neem maar eens een kijkje op de website van P.R.O.S.Gewoon klikken op de button (bovenaan) dat u het beste past.

Rustige hits van vroeger (hier en daar een ferme antieke Rock & Roll is wel niet uitgesloten) uit de jaren ’50,’60,’70 en soms toch wel eens uitzonderlijk een uitschietertje uit de jaren ’80.Er is bovendien de ‘Nederlandstalige Primitieve’ op het einde van het eerste gedeelte én om niet te vergeten de (krakende) ’78-toerenplaat van de week’ als afsluiter in het tweede gedeelte.Een Frans plaatje wordt in het Muziekmuseum aangekondigd als ‘vieux-temps’ (ook wel eens een ‘Françoisken’), vroeger ook wel eens ‘Vieux-Machin’ genoemd op de RTB radio in ‘Formule J’ door presentator Claude Delacroix.’Salut les copins’ uit die radiotijden op Europe 1 (op de langegolf) is trouwens ook nooit ver weg.Een plakker van een slijpende oldie slow wordt ook wel eens ‘Luikse peresiroop’ genoemd.Als het om een Franstalig oud hitje gaat durven we al eens praten over ‘Sirophe de Liège’. 

 Niet onbelangrijk in het Muziekmuseum is dat er ook nogal eens een ‘Anderstalige’ van achter het hoekje komt kijken (herinner u de ‘Talenknobbel’ van Guy Depré in Goudzoekers) én bovendien bevat het muziekarchief van P.R.O.S. plaatjes waarvan men zegt, waar halen ze deze uitzonderlijk moeilijk te vinden antieke spullen toch nog vandaan.Maar in de kelder én op zolder bij P.R.O.S. zitten nog schatten verborgen in blikken koekendozen !

Een bekende hit van vroeger krijgt u ook wel eens te horen door een andere uitvoerder in een taal die niet alledaags op de radio te horen is.Daar zitten soms ook wel eens echte pareltjes bij.

Onbekend is onbemind zegt het spreekwoord maar graag worden dus deze (antieke) plaatjes nog eens van onder het stof gehaald en opgepoetst met regenwater…al zijn de kraakjes natuurlijk dan ook nooit ver weg van deze 33-45 en 78 toertjes.Die kraakjes hebben echter hun charmes in deze toch wel moderne Hi-Fi CD wereld.

Voor elk wat wils op zaterdagmiddag wordt dus een smakelijke goeiemiddag op 12 u.

Overigens…én met enige trots kunnen we ook vermelden dat het Muziekmuseum momenteel het langst lopende programma is op P.R.O.S..De allereerste uitzending van het Muziekmuseum op zaterdagmiddag ging van start op zaterdag 16 augustus 2003 om precies 12 uur en dat was toen nog samen met technieker Danny De Vos.

Verzoekplaatjes (op 33-45 zelfs 78t) en suggesties zijn/blijven natuurlijk altijd welkom in/voor het Radio P.R.O.S. Muziekmuseum maar voor alle duidelijkheid… het is geen ‘groetenprogramma’.Daarvoor is er bij de lokale radio PROS meer dan genoeg gelegenheid.En ook een bezoekje tijdens het programma zelf in de studio kan en mag.Liefst wél een seintje geven op voorhand.

Voor plaataanvragen en suggesties kan je HIER terecht.

Het Muziekmuseum op/bij lokale Radio P.R.O.S. iedere zaterdag tussen 12 en 14 uur.

HERBELUISTER HET AFGELOPEN ‘RADIO PROS MUZIEKMUSEUM’

Het recente programma ‘Muziekmuseum’ herbeluisteren van de afgelopen zaterdagmiddag kan via onderstaande link ! 

Deel 1 van 12 tot 13 uur : http://op78toeren.nl/angel_radio/Gert_Hendrickx/lokale_radio_pros_deel1.mp3

Deel 2 van 13 tot 14 uur: http://op78toeren.nl/angel_radio/Gert_Hendrickx/lokale_radio_pros_deel2.mp3

Het ‘Soldatenhalfuurtje’ kwam even terug tot leven in ‘Live Radio’op zondag tussen 16 en 18 uur.

Links Eddy Temmerman en rechts Pieter Van Banden

Op zondag 21 oktober 2018 was Eddy Temmerman twee uren te gast als co-presentator in het zondagse ‘Live Radio’ tussen 16 en 18 uur.Eddy was in de periode 1968-1969 presentator op de nationale radio van het nostalgische ‘Soldatenhalfuurtje’ op BRT 1 (Vlaams Brussel), toen nog BRT en nu dus VRT…

Het programma kan je herbeluisteren via onderstaande link !

http://op78toeren.nl/banden/soldatenhalfuurtje_1.mp3

Eddy Temmerman presenteerde het ‘Soldatenhalfuurtje’ in de periode 1968-1969 en dat vanuit het oude radiogebouw op het Flageyplein in Elsene (Brussel).Opvallend…hij presenteerde niet in zijn soldatenuniform (BD) !


Amaryllis Temmerman in Live Radio op zondag 28 oktober 2018

Zelfs een dansje tijdens de rechtstreekse uitzending kon er aan af…beetje onverwachts maar héél spontaan !

Zangeres,actrice,presentatrice…Amaryllis Temmerman (inderdaad de dochter van Eddy Temmerman) was op zondagnamiddag 28 oktober uitgenodigd als gaste in het wekelijkse PROS programma.Het werd een aangenaam iets…Het ging uiteraard ook over haar nieuwste show ‘Mei 68’ Congratulations.Je kon luisteren maar ook kijken via de videostream (kan je herbekijken via de Facebookpagina van PROS of via de webite (zie blauwe kolom rechts).

Eddy Temmerman, Amaryllis Temmerman en Pieter Van Banden

 Het programma herbeluisteren kan via onderstaande link !

http://op78toeren.nl/banden/amaryllis_temmerman.mp3

Eric Houtman ‘Ombutsman Energie’ te gast tijdens Live Radio 16-17 u (zondag 11 november 2018)

 Je kan het programma herbeluisteren !

 De ombudsdienst voor energie behandelt klachten over de elektriciteits- en aardgasbedrijven.

http://op78toeren.nl/banden/ombudsman.mp3 voor direct luisteren

 Michel Follet op Kerstfeest PROS voor Zoë

Op het speciale kerstfeestje van Radio PROS op zondag 23 december j.l. was Michel Follet tijdens ‘Live Radio’ mede presentator tussen 16 en 18 uur.Alhoewel…programma liep kwartietje uit !Michel was speciaal overgekomen om Zoë een hart onder de riem te steken én haar te steunen.Meer dan 1000  kerst(wens) ballen gingen al de deur uit..

Het programma herbeluisteren kan je via onderstaande linken

 http://op78toeren.nl/banden/jp_michel_follet.zip om het te downloaden

 http://op78toeren.nl/banden/jp_michel_follet.mp3 om direct te luisteren.

                                    ‘Was het nu 50-60 of 70 Eddy Temmerman?’ 20 januari 2019

Eddy Temmerman presenteerde in ‘Live Radio’ op zondagnamiddag 20 januari j.l. nog eens live zijn oude radio programma dat hij presenteerde op BRT1 Service & Informatie (nu Radio1).Op 29/12/1979 stopte dat programma op de openbare omroep maar uitzonderijk werd het programma dat oorspronkelijk ‘Was het nu 50 of 60 Eddy Temmerman’ noemde voor één keertje herdoopt tot ‘Was het nu 50-60 of 70 Eddy Temmerman’,omdat het programma na een onderbreking van iets meer dan 3 jaar op Studio Brussel verder ging als ‘Was het nu 70 of 80 Eddy Temmerman.Een gulden tussenweg dus! 

                                   En voor de gelegenheid werd het een persoonlijke Top 25 ! 

Herbeluisteren kan je HIER !!!

                                    Live Radio van zondag 27 januari 2019 (Rolling Stones

Op zondag 27 januari j.l. was de voorzitter van de Rolling Stones fanclub van België te gast bij Radio PROS in het programma ‘Live Radio’ op zondag tussen 16 en 18 uur gepresenteerd door Pieter Van Banden.

Het programma herbeluisteren kan je HIER !

                        Live radio van zondag 10 februari 2019 met de ‘Scouts’ van Ninove ! 

Zondagnamiddag 10 februari 2019 tussen 16 en 18 uur was voorbehouden aavn de scouts (‘skoeten’) VVKS/VVKSM van Ninove.Zij organiseren een groot feest ter gelegenheid van 100 jaar scouts in juli van 2020.Een groot evenement …waar véél voorbereiding aan de pas komt.

Tine en Pieter waren mijn twee studiogasten !