Radio PROS start na testuitzendingen op 5 februari officieel op nieuwe FM-frequentie

Sinds 1 januari heeft radio PROS opnieuw een vergunde frequentie om uit te zenden op FM vanuit zijn studio in Heldergem, vijf jaar nadat de lokale radio zijn vroegere licentie verloor en verder ging als internetradio. Deze keer mag PROS uitzenden op 88.8FM, vanuit en voor de regio Brakel. Daardoor doet de radio voortaan dus ook de Vlaamse Ardennen aan. Uiteraard blijft PROS ook nog steeds te beluisteren via internet, live-en videostream (www.radiopros.be). Op 7 januari startte PROS al met testuitzendingen op 88.8 FM. “De testen lopen vrij vlot en onafgebroken sinds die datum.”

Op zondag 5 februari gaan de lokale uitzendingen officieel van start op 88.8 FM. Onder andere minister Benjamin Dalle komt langs om op de (rode) knop te drukken. Vanaf die dag zendt PROS ook 14 dagen lang als ‘valentijnsradio’ uit via de evenementenfrequentie 97.7 FM vanuit Heldergem. “Zo zijn we zeker dat luisteraars in de regio Haaltert, waaronder Ninove-Mere-Denderleeuw, ons ook goed kunnen ontvangen via FM.”

Meer info via :

https://www.hln.be/haaltert/radio-pros-start-na-testuitzendingen-op-5-februari-officieel-op-nieuwe-fm-frequentie~a4be862d/?fbclid=IwAR0LqWDTfJETUl3R5svW_kDFoeIKX01O1sRx04mGU42uPSQFVMnXL51BRPs