Radio PROS steunt Loena

Vanochtend was het ontbijtprogramma Callebaut & Bakker bijna uitsluitend en volledig gewijd aan ‘Loena’ het kleine meisje van 22 maanden oud die…in het water sukkelde en er maar uit gehaald werd na een 20-tal minuten.Wonder boven wonder leefde het meisje nog al was ze in coma.De dokters hebben er meteen alles aan gedaan om de lieveling terug bij bewustzijn te brengen.Dat lukte gelukkig wonderwel en het kleintje is volop aan het revalideren.Of er echt blijvende schade is opgelopen weten de ouders (DJ Danny Van Mechelen en Jennice Dietens) maar binnen een maand op zes.Alzo vertelden ze dat ‘live’ aan de luisteraars zelf.Beide ouders houden zich bijzonder sterk en zijn er vast van overtuigd dat Loena terug volledig zal herstellen.Het is nu al een wonder dat het schattige meisje het ongeluk overleefde.

Nu kost zo’n opvang en revalidatie in speciale centra enorm veel geld.Akkoord,de verzekering en de mutualiteit betalen (grotendeels) de medische zorgen van Loena terug.Maar …zoals u kan denken ook niet alles! Ook de aanpassingen die thuis moeten gebeuren kosten handenvol geld.Daarom wil lokale radio P.R.O.S. (samen met zijn vele luisteraars) ook zijn/hun steentje bijdragen.Trouwens vader Danny (Van Mechelen) is ook DJ bij de lokale radio PROS.Wat  echter niet kan vergoed worden is het menselijke leed dat ondertussen beide ouders moeten ondergaan.

Blind en doof

We wonen in de jachthaven in Willebroek. Plots sukkelde ze in het waterť, zegt Danny, Loena’s vader. Omdat onze dochter een tijd in het water heeft gelegen, heeft ze zware hersenschade opgelopen. In het ziekenhuis hebben dokters haar vijftig minuten gereanimeerd vooraleer er opnieuw een hartslag was. Met behulp van machines kon ze dan pas opnieuw ademen. Nadien werd ze overgebracht naar het UZ in Edegem, waar ze vier weken op intensieve heeft gelegen. Na een paar dagen werd Loena wakker uit haar coma en kon ze zelfstandig ademen. Maar ze was ze blind en doof. De dokters hadden er niet zo’n goede hoop op, maar uiteindelijk zijn gelukkig haar zicht en gehoor teruggekomen. Onze Loena is een echte vechter. Haar grote probleem is nog steeds haar motoriek, die tot zo goed als nul is gereduceerd. Daarvoor moet ze zeker komend jaar in een revalidatiecentrum doorbrengen.

Deze morgen tijdens de persconferentie over de actie stond op bepaalde momenten de telefoon roodgloeiend door luisteraars die er een ietsje meer wilden van weten.Meteen werden uiteraard al geldelijke bijdragen overgeschreven.Vele kleintje maken een groot , dat zegt het spreekwoord.PROS geloofd er in…

Op de speciaal gebouwde website  ‘Wakkere Wijven’ leest u zeker véél meer details.U kan gerust vrijblijvend ook een steentje bijdragen. aan deze opgezette actie.Het rekeningnummer van de actie vind u op de website.En op zaterdagmorgen tussen 9 en 12 kan je uw bijdrage aan de actie ook gewoon binnenbrengen in de Leistraat 5 in Heldergem.Beide ouders zijn u nu al dankbaar daarvoor.

Kort

Luisteraars en bedrijven kunnen naar de website www.wakkerewijven.be surfen en stemmen wie van ons twee ze graag op 2 december de uitzending verkleed als vrouw zien presenteren, aldus Callebaut en Backer.

We doen dat natuurlijk niet zomaar. Alvorens te stemmen, moeten de luisteraars ook een bedrag naar keuze overmaken ten gunste van de actie ‘Steun Loena’. Kunnen we 1.000 euro inzamelen, dan zal een van ons zich volledig uitdossen als vrouw. Wordt er 2.000 euro ingezameld, dan worden we beiden een dag vrouw. En geraken we aan 4.000 euro, dan gaan ook onze voorzitter Peter Schepens en Loena’s vader Danny mee de uitdaging aan. Ook in onze studio staat een spaarpotje. Daarbovenop gaan we drie uur live uitzenden bij het bedrijf dat het meeste geld inzamelt.