Wandelroutes Denderleeuw in een fris kleedje

Door het corona-verhaal trokken veel inwoners er op uit in de buurt en verkenden per fiets of te voet hun eigen dorp. Lokaal Bestuur Denderleeuw besloot dan ook om de zeven bestaande wandelroutes op te frissen. De routes werden voorzien van nieuwe bewegwijzering en er zullen nieuwe folders per wandeling verkrijgbaar zijn.

“In 2020 ontdekten we met zijn allen het wandelen”, vertelt schepen voor Toerisme Jan De Nul. “In Denderleeuw hadden we al zeven mooie wandelroutes. We voelden echter dat het tijd werd om deze wat op te waarderen. Daarom kozen we voor nieuwe, duurzame bewegwijzering van de routes.”

Er is ook een digitaal luik. Schepen Marnick Vaeyens: “In deze tijden konden we niet enkel op papier werken natuurlijk. Daarom zijn alle routes ook digitaal beschikbaar, via de website van Denderleeuw en via de populaire fiets- en wandelroutewebsite RouteYou. Op de bewegwijzering wordt er dan weer met een QR code gewerkt.”

“Daarnaast krijgt elke route zijn eigen folder, met aandacht voor de bezienswaardigheden en lokale horeca langsheen de route. Die nieuwe folders zullen gratis verkrijgbaar zijn op de verschillende gemeentelijke locaties, zoals de sporthal, de bibliotheek, de Palaver, het Kasteeltje, het AC, Huis van het Kind en het OCMW. We mogen best fier zijn op ons mooie dorp en de wandelingen die je hier kan maken. Met dit initiatief proberen we dat dan ook te tonen”, besluit schepen De Nul.

De opwaardering gebeurt in fases, in juni is Welle aan de beurt, in juli de wandelingen in Iddergem, in augustus de routes in Denderleeuw. Op dinsdag 22 juni werden de eerste twee wandelroutes ingewandeld door de schepenen en de lokale wandelverenigingen SNA Welle en Davidsfonds Welle. Zij nemen ook het peterschap op zich.